Over Marja

Marja Haak fotoIk werk meer dan 25 jaar als diëtist en het werk blijft me boeien. Het is iedere keer weer interessant om met heel verschillende vragen over voeding en leefstijl aan de slag te gaan. Soms gaan vragen vooral over gezonde voeding, een andere keer blijken er heel persoonlijke problemen een rol te spelen.

Persoonlijke begeleiding

Ik geef persoonlijke begeleiding en adviezen aan volwassenen, kinderen, ouderen, mensen van Nederlandse en van niet-Nederlandse afkomst, gezonde mensen die hun eetgewoontes willen veranderen en mensen die hun voeding moeten aanpassen vanwege een ziekte, kortom aan allerlei mensen met allerlei verschillende vragen over voeding en leefstijl.

Werken met groepen

Daarnaast heb ik altijd veel met groepen gewerkt. Ik heb cursussen en voorlichting gegeven voor uiteenlopende groepen zoals verpleegkundigen, medewerkers van kinderdagverblijven, buitenlanders, ouderen en anderen. Op scholen in Leiden en omgeving heb ik lessen gegeven over voeding, waaronder ontbijt- en tussendoortjeslessen. Ik vind het werken in groepen nog steeds heel leuk en inspirerend.

Ik heb lang gewerkt voor verschillende thuiszorgorganisaties. Sinds mei 2013 werk ik met veel enthousiasme vanuit mijn eigen praktijk. Ik woon in Leiden, ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Opleiding en bijscholing

Ik heb de Hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van diëtisten (NVD) en het diëtistennetwerk Zuid-Holland noord.

Natuurlijk zorg ik ervoor dat mijn kennis op peil blijft. Ik volg regelmatig na- en bijscholingen en ik bezoek congressen en andere interessante bijeenkomsten.

Ik heb onder andere de post-HBO-opleidingen Diabetes en Voeding en Motivational Interviewing gevolgd.

Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar allergie en voedselovergevoeligheid. Ik volg regelmatig bijscholingen. Ik ben lid van het DietistenCoeliakie Netwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en heb ook op dit gebied bijscholingen gevolgd.